четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Как да се справим с целулита

Отслабването чрез здравословна диета и редовни упражнения е мо­же би най-ефикасният начин за лечение на целу-лита. Заздравяването на мускулите на бедрата и ханша е в състояние да подобри вида на кожата на тези места. Това оба­че не е гаранция, че целу-литът ще изчезне напъл­но. Веднъж появил се, е малко вероятно да се преборите с него докрай.

Най-обещаващата медицинска терапия срещу Щрлита е лазерната и радиотерапията. Два са методите, които безо­пасно и ефективно тре­тират "портокаловата кожа". Единият използва комбиниран масаж, ра­диотерапия и инфрачер­вена светлина. Другият предлага комбиниран ма­саж с диодна лазерна енергия. И двата вида терапии показват резултати след серия от сеан­си два пъти седмично. Ре­зултатите обаче са вре­менни - траят максимум до половин година.

Различните кремове, които се предлагат на пазара, засега нямат научно доказан ефект на лечение.

Ето и няколко често рекламирани начина за премахване на целулита, чието терапевтично действие до момента не е доказано:

Липосукция - премахване на излишната маст­на тъкан. Въпреки че с тази интервенция може­те да оформите тялото си, тя не премахва целу­лита и дори го прави по-виден.

Енергичен масаж -смята се, че той повиша­ва притока на кръв, пре­махва токсините и из­лишните флуиди в зони­те с целулит. Методът Endermologie например използва метод на за­щипване и мачкане на ко­жата между въртящи се дискове. Обикновено се забелязва подобрение във вида на кожата, но само временно.

• Антицелулитни кремове, съдържащи различ­ни витамини и минерали, антиоксиданти и билко­ви екстракти. Тяхното действие срещу целули­та не е доказано. Често съставките на тези кре­мове предизвикват непоносимост под формата на алергии и обриви на кожата.

За съжаление няма гарантиран начин за справяне с целулита. Но ако поддържате нормално тегло и редовно правите упражнения, вероят­ността за появата му намалява, макар и да не е ясно точно в каква сте­пен. Здравословният на­чин на живот е силно оръ­жие не само в борбата с целулита, но и с всички болести.

figurata.com

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

Няма коментари: